Een kerk vol kinderen en jonge mensen ...

Op zondag 29 januari vierden we in onze kerk het feest van Maria Lichtmis Het was tevens ook 'een ingroei-viering' voor onze eerste communicantjes.
Vanaf 9 uur groeide het geroezemoes in de kerk aan. Er werden door de kinderen liedjes gerepeteerd, alles werd klaar gezet voor de receptie achteraf en stilaan kwamen er ook jonge gezinnen bij die een kinderwagen de kerk in duwden.
Maar tegen 9.30 uur werd het stil en kon een stemmige viering beginnen met in het eerste deel de inbreng van de eerste communicantjes. De ingroei-viering duurde nu tot na de schriftlezingen. Daarna verlieten de kinderen en begeleiders de kerk om in groep verder te werken rond wat het woord van Jezus ook voor hen kan betekenen.
In de kerk was het dan de beurt aan de jonge ouders die het voorbij jaar een kindje lieten dopen.
De kinderzegen door de priester, het aansteken van de kaarsen en het samen bidden voor het geluk van onze kinderen is steeds een mooi gebeuren.
Na de eucharistieviering was er achteraan nog gelegenheid om een glaasje te drinken, de handjes in klei, die het voorbije jaar in de kerk hingen, mee te geven. En ook de kaars werd als aandenken meegegeven. Dit jaar zijn 11 gezinnen op onze uitnodiging ingegaan.
We kunnen er alleen maar blij om zijn dat jong en minder jong samen kan vieren!