Activiteiten

'Zorg voor het levenseinde'

Gespreksavond met jezuïet Marc Desmet

 

In deze ‘corona-tijd’ is rouwen nog rauwer geworden.

 

Marc Desmet werkte van 1993 tot 2020 als arts op de afdeling palliatieve zorgen in het Jessaziekenhuis in Hasselt. Samen met zijn team en vrijwilligers begeleidde hij daar vele patiënten, op weg naar hun levenseinde. Dr. Desmet komt over zijn ervaringen en visie vertellen in onze pastorale eenheid Immanuel, op dinsdag 15 februari 2022. En dit vooral vanuit zijn geloof als christen: wat betekenen voor deze gelovige palliatieve-zorgarts woorden als ‘nederigheid’, ‘menswording’, ‘verlossing’, ‘vrijheid’, ‘farizeïsme’, ‘zijn kruis dragen’?

 

 

Praktisch: de gespreksavond 'Zorg voor het levenseinde' met Marc Desmet vindt plaats op dinsdag 15 februari 2022, om 20.00u.

In de kerk van Sint-Jozef (nabij volkssterrenwacht Urania) in Hove, Albrecht Rodenbachstraat 33.

Inkom gratis.

 

Marc Desmet (geboren in 1956 in Roeselare) studeerde geneeskunde en werkte als arts voor hij intrad bij de jezuïeten. Hij studeerde filosofie in Parijs en theologie in Leuven, en werd in 1992 tot priester gewijd. Desmet specialiseerde zich in de palliatieve zorg. In januari 2020 werd hij benoemd tot regionaal overste van de jezuïeten in de Lage Landen. Desmet is de auteur van ondermeer het boek ‘Euthanasie: waarom niet? Pleidooi voor nuance en niet-weten’ en mede-auteur van ‘Moe van het moeten kiezen’.

 

Kijk ook op de website van de pastorale eenheid Immanuel:

https://www.pe-immanuel.be/

Nog vragen? Mail gerust even naar Josée Kleijn via joseekleijn@belgacom.net


Volgens de geldende corona-maatregelen op dit moment, is een Covid Safe Ticket verplicht voor het bijwonen van een binnen-evenement waar 50 of meer personen aanwezig zijn. Jouw CST zal gecontroleerd worden aan de inkom. Vergeet het zeker niet. Bedank voor je begrip.